Sägengatan 47, Hisings Backa

Sägengatan 47, Hisings Backa

Jättefin 3:a på andra våningen med fri vy, ingen insyn! Mycket bra planlösning med stora rum. Exemplariskt läge. Renoverat helkaklat duschrum med golvvärme och spottar i taket. Snyggt renoverat kök med inbyggda vitvaror. Bra förening med stort engagemang. P-plats under däck! Nära till busshållplats.

SNABBFAKTA

 • Pris:1 840 000 kr som utgångsbud
 • Area:83.4 m²
 • Avgift:6 084 kr inkl värme, vatten, el, kabel-tv, p-plats
 • Rum:3 rum och kök
 • Objekttyp:Bostadsrätt
 • Driftskostnad:5 350 kr
Liselotte Käll

Fastighetsmäklare

VISNING

25Mar
kl. 13:00 - 14:00
26Mar
kl. 17:00 - 18:00

Anmälan krävs. Ring el maila bokning. 031-7441698

Boka visning här

Intresserad av denna bostad?


Interiör
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 83 kvm
 • Källa för area: föreningens information
 • Beskrivning:

  Rymlig hall med mycket bra form. Till vänster om entrén finns yta för garderob och hallmöbel om man så önskar. På väggarna sitter en ljus tapet och fint laminatgolv.

  Nyrenoverat väl tilltaget duschrum med vita kakelklädda väggar och grå/svart klinker på golvet. Inrett med, duschhörna bakom glasvägg, handfat med tillhörande kommod samt wc-stol. Komfortvärme i golvet. Fönster för ljusinsläpp och vädring. Uttag för tvättmaskin finns. Renoverades genom föreningen 2017.

  Sovrum 1
  Här finns en generös yta för dubbelsäng och ytterligare möblering för den som önskar. Förvaring ges i fem inbyggda garderober längs ena kortsidan av rummet. Väggarna är tapetserade i gul ton och på golvet ligger en plastmatta.

  Stilrent kök med bra förvaringsutrymmen och arbetsyta på båda sidor av rummet. Skåpinredningen går i vitt som snyggt bryts av mot grått kakel på väggen ovan arbetsbänken i laminat. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn och fläkt. Väggarna är målade i vitt samt ljus tapet. På golvet ligger en snygg ekparkett. Köket renoverades 2014.

  Lättmöblerad sällskapsdel med härligt ljusflöde och rymd. Här finns gott om utrymme för soffgrupp och matplats. Ekparkett på golvet och ljusa tapetserade väggar. Från sällskapsdelen går man in i köket och ut till den soliga balkongen.

  Fantastisk balkong i mycket bra läge med många soltimmar. Plats för bord och stolar.

  Sovrum 2
  Innanför köket finner vi det första sovrummet. Bra planerat som fungerar såväl som kontor eller gästrum. Plats ges till både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Väggarna är målade i grå ton och på golvet ligger ett laminatgolv.

  Sammanfattningsvis en ljus och trevlig lägenhet belägen i ett lugn område med närhet till kommunikationer och serviceutbud. Möjlighet till ett extra förråd finns. P-plats ingår i avgiften och ligger under däck!

  Varmt välkomna på visning!

  Duschrum:

  Dusch, WC, tvättställ med kommod samt spegelbadrumsskåp över, kakel, klinkers, komfortvärmegolv och fönster. Uttag för tvättmaskin finns.

  Kök:

  Spishäll (induktion),inbyggd varmluftsugn och micro, spisfläkt, inbyggd kyl o frys, inbyggd diskmaskin och snyggt grått kakel.

Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 2 av 3
 • Ekonomi: 
  • Pris: 1 840 000 kr som utgångsbud
  • Avgift: 6 084 kr inkl värme, vatten, el, kabel-tv, p-plats
  • Andel i föreningen: 0.23067%
  • Andel av årsavgift: 0.23067%
  • Reparationsfond fn.: 85 kr
 • Driftskostnad: 5 350 kr
 • Driftskostnad fördelas enligt följande: 
  • El: 3 250 kr
  • Försäkring: 2 100 kr
  • Beräknat antal personer: 2
 • Allmänt om bostaden:

  - Balkong med västerläge
  - Källarförråd finns
  - P-plats under däck ingår i hyran
  - Fiber finns indraget
  - Tvättstuga finns
  - Bredband via Comhem, Bredbandsbolaget m.m.
  - Comhem kabel tv medium 8 favoriter ingår
  - Barnvagnsrum samt cykelrum
  - Festlokal finns till uthyrning
  - Snickeriverkstad finns för den som vill snickra
  -Föreningen är klara med ett stambyte. I dagsläget ingår hushållselen i avgiften. I samband med stamrenoveringen sätts en elmätare in i alla lägenheter enligt den nya EU standarden och alla kommer att debiteras för sin egen hushållsel. En subventionering på hyran görs då, för att kompensera att man betalar sin egen el. Detta kommer att sättas igång när hela områdets stamrenovering är klar.(detta är information från föreningen)

  Gästlägenheten
  Vår fräscha gästlägenhet står klar för uthyrning. Den finns på gaveln till Sägengatan 22 och kan hyras av föreningens medlemmar som får gäster, vilka behöver någonstans att sova.

  Lägenheten, som är enkelt möblerad, har fyra sovplatser bestående av en bäddsoffa och en våningssäng, matbord med fyra stolar, pentry samt utrustning för lättare matlagning typ frukost. Det finns kylskåp, kaffebryggare, vattenkokare, porslin samt städutrustning. Lägenheten är dessutom utrustad med dusch och toalett.

  Täcken och kuddar finns. Lakan, örngott och handdukar medtages av gästerna.

  För allas trevnad och p.g.a. allergirisk är rökning och husdjur förbjudet i lägenheten.

  Bokning av lägenheten kan göras med tre månaders framförhållning och bokas för max sju nätter i sträck samt en bokning åt gången. Medlem som hyr, ansvarar för lägenhetens skick, ordning och att den är städad vid hyrestidens slut.

  Incheckning från kl. 13:00. Utcheckning senast kl. 12:00 och då skall lägenheten vara städad.

  Kostnaden är 350:- per dygn. Vid avbokning mindre än en vecka innan planerat tillträde debiteras ett dygns hyra.

  Hyreskostnaden debiteras på medlemmens avgiftsavi vid nästa utskick av avier från HSB.

  Bokning av lägenheten gör du hos förvaltningsadministratören tel 010-442 20 73 . Nyckeln hämtas hos HSB Göteborg, Gösta Berlings gata 32, (Backagården norr om Selma Lagerlöfs torg) där du även lämnar nyckeln efter avslutad hyrestid. Öppettider: vardagar mellan 09:00 - 12:00.

  Brf Backa Styrelsen

  Snickarboa
  Lokalen får användas för:

  Snickeriarbeten vardgar kl. 10.00-18.00 samt lördag kl. 10.00-16.00.
  Måleriarbeten vardagar 10.00-20.00 samt helger kl. 10.00-20.00.
  (Storhelger och övriga "röda dagar" får inte lokalen användas.)
  Ordningsregler för lokalen:

  Skriv upp ditt namn, telefonnummer och lägenhetsnummer på listan på väggen.
  Du som använder lokalen gör det på eget ansvar.
  Utrustningen i lokalen får bara användas till det den är avsedd för.
  Heta arbeten t.ex. svetsning m.m. är inte under några omständigheter tillåtet.
  Återställ och städa lokalen efter dig.
  Om du tycker att det saknas någon utrustning eller om något är trasigt så meddela den som du lånat nyckeln av.
  Nyckel till lokalen finns att låna hos:

  Erik Ström, Sägengatan 55. Tel.: 076 553 82 12
  Bertil Jarlkvist, Sägengatan 20. Tel.: 52 92 11
  Brf Expedition, Sägengatan 31 B. Tel.: 52 25 54 (Expeditionen är öppen måndagar udda veckor kl. 18.00-19.30.)
  HSB brf Backa

  Bredband och TV

  Com Hem
  Tel: 90 222
  Öppettider för kundservice:
  Vardagar: kl. 08.00-21.00
  Helg: kl. 09.00-18.00
  Mera information finns på: www.comhem.se
  Bredbandsbolaget Teknisk support:
  Tel: 0770-777 000.
  Alla dagar kl. 08.00-22.00
  Mera information finns på: www.bredbandsbolaget.se

Energideklaration
 • Utförd: Utförd
 • Energiförbrukning: 145 kWh/år
Förening
 • Namn: HSB Brf Backa 757200-9467
 • Tv och bredband: Com Hem
 • Allmänt: Backa ligger i Hisings-Backa och de 480 lägenheterna byggdes 1969-1970. Två lägenheter byggdes om från f.d. "Lampaffären" som tillhörde HSB. 2008 fanns det sammanlagt 482 lägenheter. Två nya lägenheter, en 2:a och en 3:a har tillkommit på Sägengatan 67 - hösten 2010. Sammanlagt finns det nu 484 lägenheter i Brf Backa.
  Föreningens expedition:
  Sägengatan 23
  Tel: 52 25 54

  Gemensamma utrymmen:
  Via föreningen finns tillgång till en tvättstuga och ett mangelrum i varje hus, cykelrum och barnvagnsrum, snickerboa, möjlighet att hyra fritidslokalen Riddaren för 250 kr/tillfälle samt en gästlägenhet med 4 st sovplatser som kan hyras för 350 kr/natt. I varje U-hus finns även en grovtvättstuga. Källarförråd hör till lägenheten.

  TV/Internet:
  Kabel-TV levereras av ComHem, 8 favoriter och digitalbox ingår i avgiften. Bredband levereras av ComHem och Bredbandsbolaget. Fiberkabel är indraget i huset vilket innebär att hastigheten på bredbandet kan uppgå till 100 Mbit. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

  Parkering:
  Till varje lägenhet tillhör en parkeringsplats som ingår i avgiften och som följer med vid försäljning. Det finns dessutom gott om besöksparkeringar i området.

  Ekonomi och renoveringar:
  Stabil HSB-förening med god ekonomi och välplanerat underhåll. Föreningen arbetar efter en 10-årig underhållsplan vilken uppdateras löpande. Föreningen håller på med ett stambyte.

  Avgiften höjdes med 1,0% i Januari 2017.

  I dagsläget ingår hushållselen i avgiften. I samband med stamrenoveringen sätts en elmätare in i alla lägenheter enligt den nya EU-standarden och alla kommer att debiteras för sin egen hushållsel. Detta kommer att påbörjas när hela områdets stamrenovering är klar.

  För information om föreningens ekonomi, planerade- och utförda renoveringar, aviserade avgiftshöjningar mm, se bilaga årsredovisning, eller kontakta HSB alternativt föreningen.

  Det finns goda kommunikationsförbindelser till Backa. Du åker stombuss nr. 18 eller 19 och du når Göteborgs centrum på cirka 14 minuter. Även vissa tider på dagen buss nr. 30 och industribuss 143 beroende på destination. Tidtabeller kan du hämta på: www.vasttrafik.se.