Kavaljersgatan 8, Hisings Backa

Kavaljersgatan 8, Hisings Backa

Stor och trevlig två:a med inglasad balkong! Bra planlösning med stor klädkammare. P-plats ingår i avgiften. Kök med matplats. Stort sovrum med spegelskjutsgarderob. Vardagsrum med utgång till inglasad balkong som förlänger årstiderna. Bra förening med gröna innergårdar. Nära knutpunkten för buss. Motionsspår och natur stigar finns i området. Nära service och mataffärer.

SNABBFAKTA

 • Pris:1 600 000 kr som utgångsbud
 • Area:65.4 m²
 • Avgift:4 636 kr inkl värme, vatten, p-plats, kabel-tv, bredband
 • Rum:2 rum och kök
 • Objekttyp:Bostadsrätt
 • Driftskostnad:2 800 kr
Liselotte Käll

Reg. Fastighetsmäklare

VISNING

24Okt
kl. 17:00 - 17:30

Ring el maila bokning. 031-7441698

Boka visning här

Intresserad av denna bostad?


Interiör
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 65 kvm
 • Källa för area: föreningens information
 • Beskrivning:

  Näst längst in på våning ett finner du denna fina två:a. Mycket bra planlösning med en stor klädkammare. Inglasad balkong med trägolv, som förlänger säsongerna. Bra läge utan insyn!

  Hall med laminatgolv och ljus blå tapet. Plats för avhängning samt hall möbel om så önskas. En fast garderob finns.

  Helkaklat duschrum med dusch, WC, tvättställ med kommod samt spegelbadrumsskåp över, kakel, klinkers, golvvärme, tvättmaskin, fönster, handdukstork samt ett högskåp.

  Stor klädkammare.

  Sovrum med plastmatta på golvet och tapet på väggarna. Här finns gott om plats för byrå, skrivbordshörna om man så önskar.

  Vardagsrum med parkett på golvet och ljus tapet på väggarna. Utgång till inglasad balkong med trägolv. Vilket förlänger årstiderna, solskydd finns.

  Stort kök med plastmatta på golvet och ljus grå tapet samt en grå fondtapet på ena väggen. Ljusa köksluckor och ljusa laminatarbetsbänkar med kakel ovan. Matplats vid fönster.

  Välkomna på visning!

  Duschrum:

  Dusch, WC, tvättställ, kakel, klinkers, golvvärme, tvättmaskin, fönster, handdukstork samt ett högskåp.

  Kök:

  Spis, spisfläkt, kakel och kyl/frys.

Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1 av 3, hiss finns
 • Ekonomi: 
  • Pris: 1 600 000 kr som utgångsbud
  • Avgift: 4 636 kr inkl värme, vatten, p-plats, kabel-tv, bredband
  • Andel i föreningen: 0.09691%
  • Andel av årsavgift: 0.09691%
  • Reparationsfond fn.: 1 134 kr
 • Driftskostnad: 2 800 kr
 • Driftskostnad fördelas enligt följande: 
  • El: 1 800 kr
  • Försäkring: 1 000 kr
  • Beräknat antal personer: 1
 • Allmänt om bostaden:

  - Tvättstuga finns.
  - Förråd finns.
  - Cykelförråd finns.
  - P-plats ingår i hyran.
  - Kabel-TV via Comhem ingår.
  - Bredband ingår i avgiften.
  - Balkongen är renoverad 2013. Fönster och balkongdörr bytta i vardagsrummet.
  - 2007/2008 genomfördes ett stambyte och alla badrum i föreningen renoverades.
  -Från 1 april 2015 ingår det fritt bredband via fiber från Netatonce på 100 Mbit i månadsavgiften.
  -Kabel- TV via ComHem, grundutbudet ingår i avgiften. Övriga kanaler/abonnemang tecknas separat.


  Styrelse

  Rolf Augustsson Ordförande
  Leif Bruun Vice ordförande
  Ingela Karlsson Sekreterare
  Anders Broberg Ledamot
  Johan Engvall Ledamot
  Katarina Sjöberg Ledamot
  Kjell Berg Suppleant
  Bengt Löfquist Utsedd av HSB Göteborg

Energideklaration
 • Utförd: Utförd
 • Energiförbrukning: 144 kWh/år
Förening
 • Namn: HSB Brf Backadalen, 757200-9442
 • Allmänt: Förening: HSB Brf Backadalen
  HSB Brf Backadalen består av 969 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt flera lokaler fördelade på 41 huskroppar. De flesta hus är 3-vånings hus. Lägenheter som ligger i markplan har uteplatser som man disponerar. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-71. Förbrukning av hushållsel tillkommer varje månad på avgiftsavin; avräkning görs varje kvartal vilket kommer på nästföljande kvartals avier uppdelat per månad. Till lägenheten hör ett källarförråd.
  TV/Internet: Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Net at Once, gruppanslutning tecknad via föreningen, 100/100 mbt ingår i månadsavgiften.

  Parkering: Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. De som har parkeringsplats ute har möjlighet att hyra ett termogarage i mån av plats,separat kö, man får då lämna sin ute-parkering. Parkering till motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. HSB sköter parkeringen. Gemensamhetsutrymmen: I denna förening finner ni trevliga gårdar med flera lekplatser och grillplatser. Det finns även en samlingssal, bastu, snickeriverkstad och vävstuga. Som medlem i bostadsrättsföreningen har man möjlighet att använda cykelförråd, barnvagnsrum, mopedrum samt tvättstuga.
  Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel.
  För att få tillgång till mopedrummet behöver man ingå ett avtal samt lägga en deposition på 500 kr.
  Ekonomi: Föreningen följer en underhållsplan som årligen uppdateras. Föreningens ekonomiska ställning är god. Någon höjning av avgifterna under verksamhetsåret 20160701-20170630 kommer inte inte skett. Utsikterna är också goda inför de nästkommande åren.
  Bergvärmeprojektet som omfattar ca 20% av föreningens fastigheter blev klar föregående verksamhetsår och de sex värmepumparna i två undercentraler har levererat värme sedan 4 okt 2015. Vid styrelsens sammanträde i juni 2017 beslöt styrelsen att konvertera resterande fastigheter med bergvärme. Beslutet innebär att avtal har teckats med gbg energi om anslutning till konceptet smart heat. Gbg energi svarar för leveransen av såväl bergvärme som fjärrvärme till ett fast pris. Föreningen svarar för borrning och utbyggnad av undercentralerna. Avtal härför har tecknats med energiförbättring väst ab. Gbg energi hyr anläggningen av föreningen.
  Föreningens fastigheter har utrustats med porttelefoni.
  Renovering: 2008: Renovering av elstigar samt stammar i kök och badrum. I samband med stambytet renoverades även badrummen. Föreningen installerade nya elmätare, förbrukad el debiteras lägenhetsinnehavaren beroende på hur mycket el som förbrukas. 2012/2013 utbyte av utfackningsväggar och balkongpartier. 2014: OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har genomförts och postboxar har satt upp i entréerna. Ny entrépark har anlagts med lekskulpturer, boulebana, sittplatser och planeringar. Invigdes 4 oktober 2014. PCB-sanering av fogar i entrépartierna håller just nu på att utföras. Kommande renoveringar: En extra föreningsstämma gav styrelsen i uppdrag att fortrsätta projekteringen och att genomföra bergvärmeprojektet som är ett försöksprojekt och omfattar ca en femtedel av föreningens lägenheter. Projektet skall utvärderas efter nästa vintersäsong och därefter skall ny ställning om fortsättningen tas på en stämma. Inom de närmsta fem åren planeras åtgärder på garagen, utbyte av fogmassa mellan betongelementen, kulvertarbeten, samt målning och asfalteringsarbeten. Inglasning av balkonger: För de som vill göra inglasning i efterhand så gäller bygglovet till och med december 2016. Det är endast tillåtet att göra inglasning via Alnova. För intresseanmälan eller för mer information, kontakta Anna Haglund, förvaltningsadministratör hos HSB. Föreningen har brutet räkenskapsår. För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt besök föreningens hemsida. Övrigt: Initiativrik förening som anordnar olika typer av aktiviteter för medlemmarna, bland annat bussresor, teaterbesök, aftnar för umgänge samt discon och olika studiecirklar. Nya medlemmar informeras om föreningen vid ett informationsmöte. På föreningens hemsida finner ni massor av nyttig information om föreningen och dess omgivning www.hsb.se/goteborg/backadalen
 • Tillåter juridisk person: Ja