Sankt Jörgens Allé 3, Hisings Backa-Sankt Jörgen

Sankt Jörgens Allé 3, Hisings Backa-Sankt Jörgen

4:a omgjord till 3:a. Här har ni ett underbart kvalitets boende, nära till golfbanan och fin natur. Fin enhetlig parkett i alla rum, förutom köket som har laminatgolv. Stora fönster utan insyn. Två stycken väl tilltagna sovrum.Vardagsrum med utgång till två stycken balkonger, varav en större. Fint kök med stor matplats för flera. Lugnt, rofullt område. Välkomna på visning!

SNABBFAKTA

 • Pris:2 800 000 kr Eller bud
 • Area:95 m²
 • Avgift:6 006 kr inkl värme, vatten, kabeltv och bredband
 • Rum:4 rum och kök
 • Objekttyp:Bostadsrätt
 • Driftskostnad:7 056 kr
Liselotte Käll

Fastighetsmäklare

VISNING

21Apr
kl. 12:00 - 13:00

ÖPPEN VISNING, VÄLKOMNA!

Boka visning här

Intresserad av denna bostad?


Interiör
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 95 kvm
 • Källa för area: föreningens information
 • Beskrivning:

  Välkomna in i den här helt otroligt fina, insynsskyddade våningen! Med öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Huset är från 2006. Du har 2 stycken härliga balkonger i varsitt väderstreck, varav en större. Lägenheten har genomgående fin ekstavparkett på golvet, förutom köket som har körsbärsparkett. Stora fönster i tre väderstreck. Naturen in på knuten och nära stan. 4 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning, disponeras som 3 rum och kök enligt nuvarande planlösning.

  Stor hall med ekparkett och ljusa tapetserade väggar. Här finns gott plats för avhängning i form av platsbyggd hallmöbel med hängare, lådor, skåp och 3 st ljusspottar. Längre in i hallen finner du en klädkammare av större modell.

  Stort, fräscht helkaklat duschrum med duschkabin. Lyxig elhanddukstork som torkar/värmer din handduk. Arbetsbänk med skåp över och tvättmaskin 2011 och torktumlare under. Tvättställ med kommod och spegelbadrumsskåp över.

  Stort och välplanerat kök med många köksskåp till förvaring. Körbärsparkett på golvet och ljus tapet på väggarna. Väl tilltagen matplats intill det stora panoramafönstret med utsikt ut mot naturen. Snyggt vinställ i anslutningen till arbetsbänken. Köksluckor och lådor i björk med moderna beslag. Laminatarbetsbänk med vitt kakel ovan. Nuvarande ägare har tagit bort diskmaskinen, uttag finns kvar, så det går bra att installera en ny om man vill. De tog även bort hel kyl o frys, nu finns halv kyl/frys och frysen har ersatts med ett skåp. Överskåpet finns kvar om man vill sätta in hel kyl o frys, eluttaget finns kvar.

  Stort öppet vardagsrum med utgång till balkongerna, stora och många fönster ger härligt ljusinsläpp. Fin ekparkett på golvet samt ljus tapet på väggarna.

  Det första sovrummet är ljudisolerat. Ekparkett på golvet och ljus tapet på väggarna. Två stycken garderober samt ett linneskåp.

  Det andra och största sovrummet har ekparkett på golvet och ljus tapet på väggarna samt en grå fondtapet på ena väggen. Två stycken garderober. På originalplanlösningen är detta 2 st rum.

  Gästtoalett med wc och handfat med spegel ovan. Snygga färgval i klinker och kakel.

  Ett synnerligen gott läge nära naturen, golfbanor och lekplatser med också stan. Med buss 52 och 53 når du centrum på ca 15 min. På Tuve torg finns mataffärer och apotek m.m. Lugnt område med trevliga grannar. Välkomna på visning!

  Duschrum:

  Duschkabin, WC, tvättställ med kommod samt spegelbadrumsskåp över, kakel, klinkers, golvvärme, tvättmaskin 2011, torktumlare och handdukstork.

  Kök:

  Spis, fläktkåpa, kakel och kyl/frys. Nuvarande ägare har tagit bort diskmaskinen, uttag finns kvar, går bra att installera en ny om man vill. De tog även bort hel kyl o frys, nu finns halv kyl/frys. Överskåpet finns kvar om man vill sätta in hel kyl o frys, eluttaget finns kvar.

  Gäst toalett:

  WC och tvättställ med en spegel ovan.

Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 6
 • Ekonomi: 
  • Pris: 2 800 000 kr Eller bud
  • Avgift: 6 006 kr inkl värme, vatten, kabeltv och bredband
  • Andel i föreningen: 0.02068%
  • Andel av årsavgift: 0.02068%
 • Driftskostnad: 7 056 kr
 • Driftskostnad fördelas enligt följande: 
  • El: 4 000 kr
  • Försäkring: 3 056 kr
  • Beräknat antal personer: 2
 • Allmänt om bostaden:

  - Säljarna äger även ett garage som säljes för 50.000kr. Föreningen tar ut en avgift för närvarande på 395kr/mån för garaget.
  (I föreningen finns 20 stycken garage som upplåtes som bostadsrätt. Detta innebär att innehavarna av garagen själva svarar för eventuell försäljning. Vid försäljningen gäller i tillämpliga delar föreningens stadgar. Styrelsen fastställer en årsavgift för upplåtelse av garagen.)
  Styrelsen ska godkänna köpet av garaget.

  Följande information kommer från föreningens hemsida:
  - Föreningen är belägen i det natursköna Sankt Jörgens Park. Adressen är Sankt Jörgens Allé nr 1 och 3. I föreningen finns två bostadshus i 6 våningar med sammanlagt 50 lägenheter som varierar i storleken mellan 2 och 4 rum. Bostäderna togs i bruk 2006. Till föreningen hör också 20 garage och 40 P-platser.

  Naturskön omgivning med bra kommunikationer

  Området är naturskönt och omgärdat av vacker bokskog i kuperad terräng. Trots att området bara ligger cirka 15 minuters bussresa från Göteborgs centrum, så råder ett trivsamt nästan småstadsaktigt lugn som gör området mycket attraktivt. I området finns såväl förskola, låg-och mellanstadieskola som högstadium. I närheten finns daglig service såsom mataffärer och apotek. Bara några kilometer bort ligger Backaplan med rikt utbud av shopping av allehanda slag.

  Fenestra S:t Jörgen


  Precis bredvid våra hus ligger en förskola/skola Fenestra S:t Jörgen som är för barn från förskolan upp till 9:an. Det går strax under 500 barn i årskurs F-klass till 9:an och ca 175 barn i ålder 1-5 år.

  Skolan har en lugn läromiljö och deras verksamhet genomsyras av trygghet och respekt för varandra. Fenestra tillhör Pysslingen skolor.  Läs gärna mer på deras respektive hemsidan Skola Fenestra och Förskola Fenestra  Frida skolan


  I augusti 2014 invigdes den nya skola i området vid Sankt Jörgens Park på Norra Hisingen.

  Här finns förskola samt grundskola med förskoleklass, inledningsvis upp till årskurs 7. Fullt utbyggd kommer skolan att ha elever till och med årskurs 9. Under läsåret 2014-2015 går 52 elever per årskurs från förskoleklass till och med årskurs 6 plats på skolan. Från årskurs 7 erbjuder de ytterligare 20 elever plats. Framöver kommer den huvudsakliga intagningen till Fridaskolan Göteborg att ske till förskoleklass och årskurs 7.

  Grundskolan och förskolan är helt nybyggda och ritade utifrån Fridaskolans tankar och idéer, där deras medarbetare och, inte minst, elever från Fridaskolan Vänersborg har varit involverade i processen att arbeta fram ritningarna. Stor omsorg har med andra ord lagts på byggnad och lokaler - men lika viktig är även utemiljön. En kreativ och trivsam utemiljö blir både ett förlängt klassrum och en plats för rast och lek.  Läs gärna mer på deras respektive hemsidan Frida Skolan i Göteborg.  Skogomeskolan


  Skogomeskolan är en liten skola med endast cirka 160 barn från förskoleklass till skolår 5. Det finns tre fritidshem för barn 6-9 år. Skolan har en profil med inriktning på miljö och miljömedvetenhet som genomsyrar alla aktiviteter.

  Skogomeskolan är också omgiven av skog och skön natur. På promenadavstånd ligger Hökällans naturområde och Kvillebäcken som används i undervisningen. I anslutning till skolan finns en förskola med fyra avdelningar.  Läs gärna mer på Göteborg Stads hemsidan Skogomeskolan.  För mer information om förskolor/skolor i kommunal regi se Göteborg Stads webbsida goteborg  Parkering

  I föreningen finns 40 stycken parkeringsplatser, varav 6 stycken är gästparkeringar som är tillgängliga för gäster till föreningens medlemmar. 4 av gästparkeringarna, markerade med gula linjer, är max 24 timmars parkering och 2 är max 48 timmars parkering.
  Visa hänsyn genom att inte utnyttja platserna för annat än till era gäster.
  Styrelsen beslutar om avgiften för parkeringsplatserna. Önskar du hyra en parkeringsplats kontakta styrelsen.  Garage


  I föreningen finns 20 stycken garage som upplåtes som bostadsrätt. Detta innebär att innehavarna av garagen själva svarar för eventuell försäljning. Vid försäljningen gäller i tillämpliga delar föreningens stadgar. Styrelsen fastställer en årsavgift för upplåtelse av garagen.

  Föreningen

  Fastigheten byggdes 2005 och består av 2 flerbostadshus i 7 våningar. Föreningen upplåter 50 lägenheter med bostadsrätt och 20 garage med bostadsrätt samt 34 parkeringsplatser med hyresrätt.

  Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5 % och en pantsättningsavgift på 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgiften och pantsättningsavgiften betalas av köparen.

  Sedan våren 2017 är fiber indragen i alla lägenheter och med AllTele som leverantör av bredbandstjänster. Hastigheten på bredbandet är den för tillfället högsta möjliga när det gäller fiber (1000/1000 Mbit/s). I årsavgiften ingår förutom bredband även ett basutbud av TV-kanaler från SAPPA. Möjlighet finns även att teckna enskilda avtal för IP-telefoni där abonnemangskostnaden ingår i årsavgiften medan samtalskostnaden betalas av medlemmen.

  Under våren 2017 har även ett brandvarningssystem (X2 Wireless) installerats i föreningens gemensamma lokaler.

  Uppvärmning sker med fjärrvärme. I årsavgiften ingår värme/vatten.

  Besök gärna vår hemsida www.brfstjorgensalle.se för mer information.

  Gårdsplan och innergård

  Stor öppen gård runt husen med gröna ytor, grillplats och en väl utrustad lekplats. Närhet till lummigt skogsparti.

  Renovering

  En omfattande renovering av tre fasader genomfördes under 2013, samtidigt utfördes fogningsarbete runt fönster och ventiler på övriga fasader.

  Ekonomi

  Årsavgiften har för 2018 fastställts av styrelsen. Det finns för närvarande inga planer på att ändra årsavgiften.

  När det gäller föreningens ekonomiska ställning hänvisas till senaste årsredovisningen.

  Stadgar

  Föreningen tog under 2016 fram nya stadgar. Stadgarna uppdaterades och förtydligades från tidigare gällande stadgar. Stora delar av dem är direkt korrelerade med Bostadsrättslagen och Lagen om ekonomiska föreningar.


  Medlemsförmån

  Sedan 2017-09-01 har föreningen ett sportavtal med Sankt Jörgen Park Sportclub. Avtalet innebär rabatt på några av de vanligaste medlemskorten.

  Övrigt

  Föreningen saknar tvättstuga då varje lägenhet har egen tvättutrustning i badrummet. I föreningen finns cykelrum. Till bostaden hör ett förråd.

Energideklaration
 • Utförd: Utförd
 • Energiförbrukning: 98 kWh/år
Förening
 • Namn: Brf S:t Jörgen Allé