Körkarlens gata 8, Hisings Backa

Körkarlens gata 8, Hisings Backa

Mycket fin och välvårdad 2:a med balkong, hiss finns! Mycket bra läge, längst bort i loftgångshus med hiss. Välvårdad och mycket trevlig lägenhet. Bra planlösning med stor klädkammare. Helkaklat duschrum med golvvärme och fönster. Bra förening med stort engagemang. Nära buss knutpunkt och p-plats under däck som ingår i avgiften.

SNABBFAKTA

 • Pris:1 690 000 kr som utgångsbud
 • Area:65.4 m²
 • Avgift:4 636 kr inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband, p-plats
 • Rum:2 rum och kök
 • Objekttyp:Bostadsrätt
 • Driftskostnad:3 248 kr
Liselotte Käll

Fastighetsmäklare

VISNING

27Feb
kl. 17:00 - 18:00

Anmälan krävs. Ring el maila bokning. 031-7441698

Boka visning här

Intresserad av denna bostad?


Interiör
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 65 kvm
 • Källa för area: föreningens information
 • Beskrivning:

  Mycket välvårdad och väl omhändertagen lägenhet. Nära till bussknutpunkt. P-plats under däck ingår i avgiften. Mycket bra planlösning med stor klädkammare. Toppläge på tredje våningen med hiss. Härlig öppen vy från köksfönstret där man kan följa årstiderna. Bra förening.

  Hall med laminatgolv och ljus tapet på väggarna samt en bård högst upp, plats för avhängning samt hallmöbel om så önskas.

  Helkaklat duschrum med grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Väl tilltagen dusch, WC, tvättställ med kommod samt spegelbadrumsskåp över. Skön golvvärme för frusna fötter. Elhanddukstork, tvättmaskin och fönster.

  Stor klädkammare med plats för mycket.

  Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng. Här får man även plats med en arbetshörna om man så skulle önska. Laminat på golvet och ljus tapet på väggarna.

  Vardagsrum med parkett på golvet och gul tapet på väggarna. Utgång till balkong med sol större delen av dagen, sydvästläge.

  Stort kök med matplats. Laminat på golvet och blå tapet med bård på väggarna. Spis från 2017. Kyl/frys från 2011. Vita köksluckor från 2002. Ljust kakel över arbetsbänken i rostfritt.

  Välkomna!

  Duschrum:

  Dusch, WC, tvättställ med kommod samt spegelbadrumsskåp över, kakel, klinkers, golvvärme, elhanddukstork, tvättmaskin och fönster.

  Kök:

  Spis, fläkt och kyl/frys.

Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 3
 • Ekonomi: 
  • Pris: 1 690 000 kr som utgångsbud
  • Avgift: 4 636 kr inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband, p-plats
  • Andel i föreningen: 0.09691%
  • Andel av årsavgift: 0.09691%
  • Reparationsfond fn.: 1 478 kr
 • Driftskostnad: 3 248 kr
 • Driftskostnad fördelas enligt följande: 
  • El: 1 800 kr
  • Försäkring: 1 448 kr
 • Allmänt om bostaden:

  - Tvättstuga finns.
  - Förråd finns.
  - Cykelförråd finns.
  - P-plats under däck ingår i hyran.
  - Kabel-TV via Comhem ingår.
  - Bredband ingår i avgiften.
  - Balkongen är renoverad 2013. Fönster och balkongdörr bytta i vardagsrummet.
  - 2007/2008 genomfördes ett stambyte och alla badrum i föreningen renoverades.
  -Från 1 april 2015 ingår det fritt bredband via fiber från Netatonce på 100 Mbit i månadsavgiften.
  -Kabel- TV via ComHem, grundutbudet ingår i avgiften. Övriga kanaler/abonnemang tecknas separat.
  -Dörr från hall in till köket finns i förrådet, samt en borttagen dörr från kök in till vardagsrummet finns i förrådet.

  Styrelse

  Rolf Augustsson Ordförande
  Leif Bruun Vice ordförande
  Ingela Karlsson Sekreterare
  Anders Broberg Ledamot
  Johan Engvall Ledamot
  Katarina Sjöberg Ledamot
  Kjell Berg Suppleant
  Bengt Löfquist Utsedd av HSB Göteborg

Energideklaration
 • Utförd: Utförd
 • Energiförbrukning: 144 kWh/år
Förening
 • Namn: HSB Brf Backadalen, 757200-9442
 • Allmänt: Förening: HSB Brf Backadalen
  HSB Brf Backadalen består av 969 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt flera lokaler fördelade på 41 huskroppar. De flesta hus är 3-vånings hus. Lägenheter som ligger i markplan har uteplatser som man disponerar. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-71. Förbrukning av hushållsel tillkommer varje månad på avgiftsavin; avräkning görs varje kvartal vilket kommer på nästföljande kvartals avier uppdelat per månad. Till lägenheten hör ett källarförråd.
  TV/Internet: Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Net at Once, gruppanslutning tecknad via föreningen, 100/100 mbt ingår i månadsavgiften.
  Parkering: Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. De som har parkeringsplats ute har möjlighet att hyra ett termogarage i mån av plats, man får då lämna sin ute-parkering. Parkering till motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. HSB sköter parkeringen. Gemensamhetsutrymmen: I denna förening finner ni trevliga gårdar med flera lekplatser och grillplatser. Det finns även en samlingssal, bastu, snickeriverkstad och vävstuga. Som medlem i bostadsrättsföreningen har man möjlighet att använda cykelförråd, barnvagnsrum, mopedrum samt tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. För att få tillgång till mopedrummet behöver man ingå ett avtal samt lägga en deposition på 500 kr. Ekonomi: Föreningen följer en underhållsplan som årligen uppdateras. Den 1 juli 2013 höjdes avgiften med 2 % på grund av bl.a. sophämtning, vatten/avlopp och avtalstjänster. Inga avgiftshöjningar är planerade för verksamhetsåret 2015-07-01 - 2016-06-30. Renovering: 2008: Renovering av elstigar samt stammar i kök och badrum. I samband med stambytet renoverades även badrummen. Föreningen installerade nya elmätare, förbrukad el debiteras lägenhetsinnehavaren beroende på hur mycket el som förbrukas. 2012/2013 utbyte av utfackningsväggar och balkongpartier. 2014: OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har genomförts och postboxar har satt upp i entréerna. Ny entrépark har anlagts med lekskulpturer, boulebana, sittplatser och planeringar. Invigdes 4 oktober 2014. PCB-sanering av fogar i entrépartierna håller just nu på att utföras. Kommande renoveringar: En extra föreningsstämma gav styrelsen i uppdrag att fortrsätta projekteringen och att genomföra bergvärmeprojektet som är ett försöksprojekt och omfattar ca en femtedel av föreningens lägenheter. Projektet skall utvärderas efter nästa vintersäsong och därefter skall ny ställning om fortsättningen tas på en stämma. Inom de närmsta fem åren planeras åtgärder på garagen, utbyte av fogmassa mellan betongelementen, kulvertarbeten, samt målning och asfalteringsarbeten. Inglasning av balkonger: För de som vill göra inglasning i efterhand så gäller bygglovet till och med december 2016. Det är endast tillåtet att göra inglasning via Alnova. För intresseanmälan eller för mer information, kontakta Anna Haglund, förvaltningsadministratör hos HSB. Föreningen har brutet räkenskapsår. För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt besök föreningens hemsida. Övrigt: Initiativrik förening som anordnar olika typer av aktiviteter för medlemmarna, bland annat bussresor, teaterbesök, aftnar för umgänge samt discon och olika studiecirklar. Nya medlemmar informeras om föreningen vid ett informationsmöte. På föreningens hemsida finner ni massor av nyttig information om föreningen och dess omgivning www.hsb.se/goteborg/backadalen